A Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) kiegészítő munkáltatói támogatás előirányzatából – a Nemzetgazdasági Minisztérium(nyílt pályázatot hirdet a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható támogatásra.

A pályázatra 21 milliárd Ft támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére.

A pályázat célja: Az elvárt béremelés munkáltatókat terhelő 2012. évi költségei egy részének támogatása annak érdekében, hogy a munkáltatók mind teljesebb körben biztosítsák a bérek nettó értékének megőrzését szolgáló béremeléseket úgy, hogy a munkahelyeket is megőrizzék.

A pályázók köre: A pályázaton a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelés 2012. évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről szóló 299/2011. (XII. 22. ) Korm. rendelet hatálya alá tartozó szervezetek, tehát a belföldi székhelyű gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozások, nonprofit szervezetek vehetnek részt azoknak az egyházi fenntartású intézményeknek a kivételével, amelyek egészségügyi, oktatási, szociális, valamint közgyűjteményi és közművelődési közfeladatot látnak el.

Pályázati feltételek:

– A pályázó írásban nyilatkozik arról, hogy a bérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges 2012. évi béremelést legkésőbb 2012. június 30-ig valamennyi érintett munkavállalója számára 2012. január 1-jétől, illetve a 2011. november-december havi foglalkoztatást követő újrafoglalkoztatás esetén a 2012. évi jogviszony kezdetétől visszamenőlegesen is biztosítja,
– A pályázó vállalja, hogy a 2012. évi átlagos statisztikai állományi létszámát a 2011. évi átlagos statisztikai állományi létszámához képest nem csökkenti,
– A pályázó vállalja, hogy a 2012. évben meghozott döntés alapján a munkáltatói kezdeményezésen alapuló munkaidő csökkentéssel érintett létszám nem haladja meg a pályázó 2011. évi átlagos statisztikai állományi létszámának 20%-át,
– Amennyiben a pályázó által foglalkoztatott munkavállalók 2011. évi átlagos statisztikai állományi létszáma elérte az 5 főt, a támogatási igény mértékének el kell érnie legalább az évi 100 000 Ft-ot,
– A pályázó szintjén számított 2011. évi bruttó átlagkereset nem érheti el a 215 000 Ft/hó összeget,
– A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat keretében támogatás csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, valamint köteles nyilatkozni a részére a támogatási döntés évében és az azt megelőző két pénzügyi évben odaítélt csekély összegű támogatások uniós jogalapjáról és támogatástartalmáról.

A támogatás formája: vissza nem térítendő.

A támogatás mértéke:
A támogatás mértéke a 2012. évi elvárt béremelésből legfeljebb 3 százalékpontnak tizenkét hónapra számított bér és szociális hozzájárulási adó költsége. A pályázat a legalább 5%-os elvárt béremeléssel érintett létszám egészére, illetve egy részére is benyújtható.

Határidő: 2012. május 14.

Pályázati dokumentáció:
A támogatás nyújtásának részletes feltételeit, valamint a pályázat elkészítéséhez szükséges információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza, amelyek a Nemzetgazdasági Minisztérium (kormányzati portálon: www.kormany.hu) és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (www.munka.hu) honlapjáról érhetők el.

A kötelezően kitöltendő pályázati adatlapot és a nyilatkozatokat a komp.munka.hu honlapon tudja kitölteni és kinyomtatni a pályázó.

Forrás: munka.hu

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .