Pályázz profin!

Érdekel, hogy milyen pályázati lehetőségeid vannak? Úgy érzed, elveszel a sok ajánlat között és mégsem vagy biztos benne, hogy belevághatsz-e? Vállalkozást indítanál, bővítenél, fejlesztenél? Tudni szeretnéd, hogy milyen lehetőségei vannak egy nonprofit szervezetnek? Ha pályázati segítségre van szükséged, itt jó helyen jársz!

Töltsük ki a pályázati adatlapot!

Ha olvastad korábbi írásaimat, akkor több cikket is találhattál arról, mi kell ahhoz, hogy elkezdhessük a pályázatírást. Ha még nem olvastad, akkor a Pályázatírás előtt kategóriában megtalálhatod korábbi írásaimat a témában.

Ha a szervezeted megfelelően működik, ha vannak projektterveid, ötleteid, és megtaláltad a Neked megfelelő pályázatot, akkor már csak egy “apróság” van hátra, hogy nekiállhass a pályázati adatlap kitöltésének. Ez pedig a pályázati dokumentáció alapos átolvasása.

Mielőtt bármit is írnál az adatlapra mindenképpen olvasd el a pályázati dokumentációt. Ez általában a pályázati kiírásból, a kitöltési útmutatóból és egyéb, a kitöltést segítő mellékletekből áll (például település lista, hogy mely településeken lévő szervezetek pályázhatnak, szerződés vagy nyilatkozat minták, elszámolható költségek részletes tájékoztatója, stb…). Ezen dokumentumok alapos ismerete nélkül nem lehet jó pályázatot írni.

Mit tudhatsz meg a pályázati kiírásból?

A pályázatra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat tartalmazza, mint péládul: ki a kiíró, mi a pályázat célja, milyen tevékenységeket támogatnak, mik az elszámolható költségek, mekkora összegre lehet pályázni, szükséges-e önrész a pályázathoz, mikor, hova és hogyan kell benyújtani a pályázatot, stb.

A kitöltési útmutató

tartalmazza mindazokat az információkat, amelyek abban segítenek, hogy a pályázati adatlapot megfelelően kitöltsd. Megtudhatod belőle, hogy pontosan milyen tevékenységeket lehet és kell a pályázat keretében elvégezned, milyen személyi feltételei vannak a lebonyolításnak, hogy támogatható legyen a projekted. Van-e bármiféle területi vagy tevékenységi korlátozás a megvalósítás során (például csak Magyarországon megvalósuló projekteket támogatnak).

A kitöltési útmutatóból megtudhatod, hogy az adatlap egyes pontjait hogyan kell kitöltened, milyen információkat kell tartalmaznia a válaszaidnak.

Nézzünk egy példát:

Mutassa be a pályázó szervezetet!

A kitöltésnél az alábbiakra térjen ki: A szervezet céljai, célcsoportja, előző 2 éves tevékenységei, a pályázati projekthez kapcsolódó korábbi tapasztalatok, a tevékenységek során elért eredmények.

Ez alapján láthatod, hogy amikor a szervezetedet kell bemutatnod, akkor mik azok a kérdések, amelyekre mindenképp választ kell adnod.

A kitöltési útmutató ismerete a jól kitöltött pályázati adatlap elengedhetetlenül szükséges feltétele.

A pályázati dokumentáció többi mellékletét azért kell megismerned, mert sok olyan kérdés van, amire csupán ezek adnak választ. Tartalmazhatnak olyan mellékleteket, amelyeket ki kell töltened és a pályázati adatlaphoz csatolnod kell.

Ha tehát megtaláltad azt a pályázatot, amely szerinted beadható Számodra, ne állj neki a kitöltésnek, hanem olvass el mindent alaposan! Ha bármit nem értesz, nézz vagy kérdezz utána. Saját tapasztalatom, hogy a kezelőszervek készségesen válaszolnak a megkeresésekre. Inkább kérdezz kétszer, mint dolgozz fölöslegesen! (Előfordulhat ugyanis, hogy nem egyértelmű, ki is pályázhat, és belefuthatsz abba, hogy Te mégsem adhatod be a pályázatot, vagy a projekted esetleg mégsem illeszkedik teljesen a pályázati célokhoz, ezért nem fogják támogatni.)

Ha bármi kérdésed van pályázatokkal kapcsolatban, érdekel, hogy indulhatsz-e egy-egy pályázaton, vedd fel velem a kapcsolatot! Írhatsz e-mailt az info [kukac] profipalyazatok [pont] hu címre.

Hamarosan elérhető lesz a pályázati előminősítő kérdőívem is, melynek kitöltése után megtudhatod, mely pályázatokon indulhatsz. Ha érdekel ez a lehetőség, látogass vissza néhány nap múlva, vagy iratkozz fel hírlevelemre, hogy azonnal értesülj a kérdőív elérhetőségéről.

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!
 • Nyíri Antalné Irén says:

  Kedves Emese!
  Remélem nem haragszik a megszólítás miatt.
  Segítségre lenne szükségünk pályázatíráshoz.Volt egy önkéntesünk,de külföldre költözött, így az egyesületünk pályázatíró nélkül maradt.
  Azt hittük mi is megtudjuk csinálni, de tévedtünk.
  E hónap 29-ig kellene benyújtanunk a XV.kerületi Önkormányzathoz pályázatot, akár több programra is. Sajnos nem áll módunkban fizetős szolgáltatást igénybe venni, mert szervezetünk nonprofit egyesület
  Kérem, ha tud megoldást, szíveskedjen segíteni.Üdvözlettel:Nyíriné
  Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete

  2011. április 14. csütörtök at 14:29
 • Jakab Emese says:

  Kedves Irén!

  Küldtem választ e-mailben!

  Üdvözlettel:

  Emese

  2011. április 14. csütörtök at 14:54
 • Kiss Renáta says:

  Tisztelt Emese!

  Elnézést kérek a megszólításért. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy tudna-e segíteni nekem. II. éves hallgató vagyok és nekem van egy olyan tárgyam a félévben, hogy pályázat készítés, és a tanárnőnk kértőlünk egy beadandót aminek természetesen pályázatnak kell lennie. Nekünk kell felépíteni egy pályázatot magunktól amit kiválaszthattunk internetről. Én tanösvényes pályázatot választottam, de nem tudom, hogy és miképpen kezdjek hozzá, mivel a tanárnőnk nem segít nekünk. Keresstem interneten kész pályázatokat, de sajnos nem találtam amik segíthettek volna nekem. Ezzen a beadandón múlik a fél év aláírása és a jegy.
  Várom válaszát és nagyon szépen megköszöném, hogy ha tud nekem segíteni.
  Köszönettel: Kiss Renáta

  2011. május 4. szerda at 10:55
 • Jakab Emese says:

  Kedves Renáta!

  Kérlek, írj nekem levelet és küldd át a kiválasztott pályázatot az info [kukac] profipalyazatok [pont] hu e-mail címre, és válaszolok privátban is.
  Amit első körben tudok mondani, hogy a közeljövőben lesz a Pünkösdi Teológiai Főiskola Civil vezető képzésének keretében egy pályázatírás modul. Nem tudom, hogy ez külsősök részére látogatható lesz-e (megérdeklődöm Neked), de én szívesen látlak ezen a néhány órán. Ígérem, gyakorlati segítséget fogsz tőlem kapni a pályázat megírásához!

  2011. május 4. szerda at 12:06
 • Mészáros György says:

  Tisztelt Emese!

  Asszisztensként dolgozom egy cégnél és most belefutottam egy pályázatírási feladatba. A főnököm elzárkózott attól, hogy szakemberhez forduljak, sőt kijelentette, hogy ha erre sem vagyok képes, nincs itt keresni valóm. Ezért az interneten kezdtem információt keresni a pályázatírás fortélyairól. Ez a honlap volt a leghasznosabb, és Ön tűnt a legsegítőkészebbnek.Kérem, ha tud segíteni írjon egy e-mailt nekem.

  Köszönettel:
  Mészáros György

  2011. június 17. péntek at 12:54
 • Makkai Zoltán says:

  Kedves Emese!

  Bizony volna helye a pályázatok által megszerezhető összegeknek! Elmondhatom, hogy az Ön tanácsait is felhasználva idén egy non-profit egyesület nevében eddig hat pályázatot nyújtottam be. Az összérték most nem lényeges, de ezek közöt van egy magyar-román közös pályázat amelyet egy anyaországi pályázatíró céggel közösen nyújtottunk be, valamikor e hónap végére várjuk a választ. Négy pályázatot a BGA-hoz nyújtottunk be, eddig egy pozitív és egy negatív választ kaptam. Egy pályázattal egy romániai alapítványt “ostromoltam meg”. Sikerrel. Még reménykedem további BGA-s pozitív válaszokra, illetve – ha lesznek – az őszi kiírásokon elnyerhető összegek talán átlendíthetnek e rendkívül nehéz esztendőn. Mert erről van szó: itt szórványban a magyar közművelődési tevékenységet is felvállaló egyesületeknek, non-profit szervezeteknek a támogatások jelentik a megélhetésük egyuik alapját. A gondom az, hogy eddig nem találtam olyan pályázati lehetőséget, amelyet a profilunkban (MÉDIA, SZOLGÁLTATÁSOK, KÖNYVKIADÁS) tevékenykedő GAZDSÁGI TÁRSASÁGOK igénybe vehetnek. Nekünk például nagyon jól jönne, ha támogatást szerezhetnénk technikai fejlesztésre (IT) úgy, hogy ne kelljen hónapokig várni,és hosszadalmas ügyintézésbe “belekeveredni”, hiszen ez nem egy óriási összeg lenne, néhány ezer max. tízezer eurós keret. Arta is gondolok, hogy ezt a fejlesztést egy nagyobb értékű, regionális jelentőségű projektbe lehetne belefoglalni? A gond most az, hogy nem találtam – eddig – ilyen lehetőséget, de fokozottan keresem. Tisztelettel, Makkai Zoltán

  2011. augusztus 16. kedd at 17:45
 • Jakab Emese says:

  Kedves Zoltán!

  Örülök, ha írásaimmal tudok Önnek segíteni.
  Mivel az Önök cége, szervezete külföldön bejegyzett, így konkrét pályázatot nem tudok Önnek ajánlani, a külföldi lehetőségek tekintetében nem rendelkezem naprakész információkkal.
  Érdemes keresnie olyan pályázati oldalt, amely az Önök országában megjelenő pályázatokat ismerteti.
  Ehhez tudom ajánlani például a http://palyazatok.ro honlapot.

  Remélem, a továbbiakban is segítségére lesz oldalam!

  Üdvözlettel.

  Jakab Emese

  2011. augusztus 16. kedd at 20:51
 • Kovács Edit says:

  Tisztelt Hölgyem!

  A napokban derült ki számomra,hogy néhány napon belül be kell adnom egy pályázatot,amit vagy nekem kellene megírnom,vagy sürgősen találnom kellene valakit,aki segít megírni. -Ezzel kapcsolatban esetleg tudna nekem segíteni,hogy hova forduljak?

  Üdvözlettel: Edit

  2016. november 20. vasárnap at 13:28
  • Jakab Emese says:

   Kedves Edit!

   Nekünk sajnos a napokban már nincs kapacitásunk, hogy segítsünk a pályázat benyújtásában. Ha ír e-mailt az info@profipalyazatok.hu e-mail-címre, körbe tudunk nézni, hogy az ön környékén van-e pályázatíró, akit ajánlani tudunk.

   Üdvözlettel:
   Jakab Emese

   2016. november 21. hétfő at 08:53
 • Csipkés Sándor says:

  Tisztelt Emese!
  Remélem nem haragszik a megszólítás miatt.
  Segítséget szeretnék kérni egy pályázat megíráshoz.
  Nem tudom hogy, hogy kell egy pályázatot megírni és ebben szeretném a segítségét kérni.
  Ha tudna segíteni, legyen szíves küldeni egy emailt azzal kapcsolatban, hogy egy pályázatot hogy kell megírni.

  Tisztelettel: Sándor

  2017. március 13. hétfő at 11:59
 • Andrea says:

  Tisztelt Jakab Emese!

  A napokban derült ki ,hogy néhány napon belül be kell adnom egy pályázatot,amit vagy nekem kellene megírnom,vagy sürgősen találnom kellene valakit,aki segít megírni.Ezzel kapcsolatban esetleg tudna nekem segíteni,hogy hova forduljak vagy hogyan tudnék megírni egy pályázatot iskolai büfé üzemeltetésére?
  Válaszát előre is köszönöm
  Üdvözlettel: Andrea

  2017. május 7. vasárnap at 21:39
 • Batiziné Grósz Edit says:

  Kedves Emese!

  Szeretnék pályazatot irni, de nincs pénzem pályázatirora. Azért fordulok önhöz, mert nem is tudom hogy álljak neki. Már keresgélek hetek ota. Nézem,de sehol se láttam, hogy minek kell egy pályatzatban benne lennie. megvannak a terveim, csak nem tudom, hogyan irjam le, egyáltalán mi az amit bele kell írni.

  Köszönöm elöre is a válaszát.
  Edit

  2017. október 22. vasárnap at 22:01
 • NagyAttila says:

  Tisztelt Emese!

  A mai napon találtam rá az ön weboldalára, aminek nagyon örülök!
  2018 Január derekán lesz egy pályázat beadási határideje. Szeretnék rá pályázni. Én már megírtam a pályázati ötletet, de a formaiságban nem vagyok jártas.
  Szeretném ha segítene nekem ebben.

  Köszönettel és tisztelettel Attila

  2017. december 18. hétfő at 12:50
 • Demeter Éva says:

  Tisztelt Emese!
  A mai napon találtam rá az ön weboldalára,és szeretném a segítségét kérni.Erdélyből vagyok és már próbálkoztam pályázat írással, több kevesebb sikerrel.Iskolánk diákjainak egy gyöngyfűzést megtanuló és megkedveltető pályázatot szeretnék leadni, határidő márc.15-ke. A tavaly már leadtam de sajnos nem kaptunk támogatást. Valamiért gondolom hiányos a célkitűzés esetleg a megfogalmazás. Szívesen átküldeném a pályázatot, reménykedve abban, hogy kiegészítést kapnék öntől.
  Köszönettel és tisztelettel, Éva

  2018. március 1. csütörtök at 11:27
 • BestEmmett says:

  I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you
  can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra bucks, search for:
  Ercannou’s essential adsense alternative

  2018. május 10. csütörtök at 00:44
 • Pintér Mária says:

  Kedves Emese!

  Nemrég kezdtem egy asszisztensi állásban egy kivitelező cégnél.
  Ma derült ki számomra,hogy a pályázatok megírása és kezelése is a munkám részét képezik a jövőben. Kérem segítsen elindulni ezen az úton,küldjön egy pályázati mintát esetleg sablont amit kitölthetek,vagy néhány adat változtatásával tudok használni minden típusú pályázatnál.Sajnos a cégem anyagi támogatást nem biztosít a pályázat írás elsajátításához,én pedig nem rendelkezem egyelőre az erre szükséges fedezettel. A későbbiekben szeretnék majd egy profi pályázatíró tanfolyamot /képzést elvégezni,ha tartanak ilyent,számíthatnak a későbbiekben a jelentkezésemre. Addig is,kérem ha van rá mód segítsen.
  Várom a válaszát!

  Köszönettel és üdvözlettel : Pintér Mária.

  2018. augusztus 15. szerda at 10:31

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*