Pályázz profin!

Érdekel, hogy milyen pályázati lehetőségeid vannak? Úgy érzed, elveszel a sok ajánlat között és mégsem vagy biztos benne, hogy belevághatsz-e? Vállalkozást indítanál, bővítenél, fejlesztenél? Tudni szeretnéd, hogy milyen lehetőségei vannak egy nonprofit szervezetnek? Ha pályázati segítségre van szükséged, itt jó helyen jársz!

Pályáztál az idén?

Lassan itt az év vége. Bizonyára Te is, mint mindenki már Karácsonyra készülsz.

Az ünnepeknek hamar vége, utána következhet az év végi összegzés.

Te is le fogsz ülni értékelni, végiggondolod az elmúlt egy éved?

– Hogy sikerült a 2009-es év? Sikerült a válságot elkerülnöd, az esetleges negatív hatásokat kivédened?

– Találtál olyan lehetőségeket, melyekkel a lehetséges bevételkiesést pótoltad?

– Belevágtál korábban ki nem próbált lehetőségekbe?

– Próbálkoztál pályázat beadásával? Sikeres volt a próbálkozásod?

Több vállalkozó ismerősöm élte túl a válságot sikeres pályázat segítségével. Többen munkaerő foglalkoztatás támogatására pályáztak, mások vállalkozásfejlesztési pályázatot adtak be. Néhányan teljesen új dologba fogtak bele vállalkozásuk keretében és annak elindításához kértek támogatást.

Gondoltál már arra, hogy megpróbáld “bevélteidet pályázati pénzekkel megnövelni? Esetleg tervezted már vissza nem térítendő támogatás segítségével fejleszteni vállalkozásod technológiai berendezéseit, gépeit?

A 2010-es évben továbbra is sok lehetőség van nyitva a vállalkozások számára, ahonnan európai uniós és haza támogatásokhoz juthatnak.

Ilyen lehetőség például a november 30. óta elérhető mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztésére kiírt pályázat, melyről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashatsz bővebben.

Arra gondolsz most, hogy szívesen pályáznál, de nem tudod, hogy kell?

Két lehetőséget tudok ajánlani Számodra:

1.Bízz meg a feladattal egy pályázatíró szakembert, aki leveszi ennek a munkának a terhét a válladról.

2. Állj neki, szánj rá egy kis időt, és tanuld meg a pályázatírást!

Mindkét megoldásnak van előnye is, hátránya is./

Ha szakemberre bízod a feladatot, ideális esetben garanciát kapsz arra, hogy a pályázatod nem fogják elutasítani formai hiba miatt (a pályázat sikerességét, vagyis azt, hogy tuti nyerni fogsz, senki nem garantálhatja. Ha valaki mégis ilyet tenne, ne hidd el!)

Emellett nem Neked kell napokat töltened a pályázati anyag összeállításával. Ugyanakkor Neked is sok dolgod van mégis, hiszen a pályázatíró Tőled szerzi be a munkájához szükséges információkat, a rendelkezésére kell állnod felmerülő kérdések esetén.

Nem utolsó sorban meg kell említenem, hogy ez a megoldás kiadást is jelent Számodra. Ha a teljes pályázati költségvetésre vetítjük, akkor a megnyert összeg kb. 10-15%-át fogja végül a pályázatíró elkérni munkájért cserébe. Ez a piacon mondhatni korrekt. Kérdés, hogy Neked megéri? Nyersz 9 millió forintot, de nyerhetnél 10-et is… Megéri?

Szívesen megírnád Magad a pályázatot? Ahhoz azonban szükséges némi pályázatírói ismeret. Fontos, hogy tisztában legyél a pályázati alapfogalmakkal, tudd, hogyan kell értelmezni az adott pályázati kiírást, mit kell válaszolni az egyes kérdésekre, rendelkezned kell a szükséges ismeretekkel arról, hogyan kell összeállítani egy költségvetést.

Ez időt és energiát igényel. Először is valahonnan szert kell tenned ezekre az ismeretekre, aztán időt kell szánnod a pályázati anyag részletes megismerésére is. Majd pedig időt igényel a pályázat elkészítése is. Kérdés, hogy Neked ez megéri?

Ha minden forint számít, ha nem rendelkezel akkora összeggel, amennyit a pályázatkészítésért ki tudnál fizetni (a legtöbb pályázat esetében ugyanis a pályázat megírásának költségeit, valamint a sikerdíjas kifizetéseket nem lehet a pályázaton nyert összeg terhére elszámolni), érdemes elgondolkoznod azon, hogy megtanuld Te magad, esetleg egy megbízható alkalmazottad a pályázatírás alapjait.

Ha érdekel ez utóbbi megoldás, iratkozz fel a hírlevelemre,  melyből többek között megismerheted a pályázatokkal kapcsolatos alapfogalmakat, megismerkedhetsz a magyar pályázati rendszerrel./

Érdekel? A feliraktozás ingyenes és nem kötelez semmire!

Ha segítségedre lehetek, kérdésed van, tanácsra van szükséged, vagy konkrétan érdekel valamelyik megoldás, írj e-mailt!

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*