Ma reggel 8.00-tól lehet beadni a helyi LEADER pályázatokat…

Az MVH úgy látszik nem mérte fel, mire is számíthatnak. Igaz ugyan, hogy a pályázat benyújtására ma reggeltől október 31-ig van lehetőség, mivel több célterülettel kapcsolatban jelezték a Helyi Akciócsoportok, hogy nagyobb összegekre érkeztek be előzetesen igények, mint amekkora rendelkezésre áll, a pályázatok érkezési sorrendje is számít a döntéskor. Emiatt aztán ma reggel 8.00-kor minden pályázó nekiállt kitölteni az adatlapot.

A kitöltéssel nem is volt semmi probléma. A pályázathoz azonban rengeteg dokumentumot kell csatolva (szkennelt formában elektronikusan) benyújtani, melyet az e-kérelem elektronikus felületén kell(ene) csatolni. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerverei azonban nem tudják kezelni a rohamot, folyamatosan túlterheltek és egyfolytában azt a hibaüzenetet dobják ki, hogy:

“Dokumentum feltöltéskor hiba! A feltöltés sikertelen volt, próbálkozzon később.”

Megkeresésemre az MVH Ügyfélszolgálatán azt a választ kaptam, hogy az MVH rendszerei teljesen rendben vannak, csak túl sokan próbálják egyszerre benyújtani a pályázatot. Kitartóan kell próbálkozni.

Ez több kérdést is felvet bennem:

1. Ha mindenkinek ezt mondják, hogy próbálkozzon kitartóan, és mindenki valóban ezt is teszi, akkor mikor fog megoldódni a probléma?

2. Ha számít az érkezési sorrend, de a sorrendet nem tudom befolyásolni, mert hiába van kész minden anyag, hiába van kitöltve az adatlap, nem tudom csatolni a fájlokat, és sajnos nem is befolyásolhatom, hogy ez mikor történjen meg, akkor mennyire lesz értékelhető az érkezési sorrend, és mennyire lesz korrekt így a bírálat. (Erre a kérdésre a helyi LEADER irodában azt válaszolták, hogy az érkezési sorrend továbbra is számít, és panaszt tenni az MVH-nál lehet.)

3. Lesz olyan, aki megunja és feladja?

Én próbálkozom kitartóan. Ha még holnap ilyenkor is a gép előtt ülök ez ügyben – jelentkezem 😀

Van megoldási javaslatod a problémára? Írj hozzászólást!

 

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

This article has 1 comment

  1. Jakab Emese Reply

    Azt hiszem, időközben megéheztek sokan… most működik a rendszer… vagy szegény informatikusoknak sikerült végre ráncba szedni a folyamatokat 🙂
    A lényeg: lehet próbálkozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .