Mostanában elég ritkán jelentkeztem, ennek oka, hogy roppant elfoglalt vagyok.

Arra gondoltam, azért nem hagylak információ nélkül, és gyorsan leírom, miért is nem írok. 🙂

Először is azért írok keveset a honlapon, mert nagyon sok pályázaton dolgozom egyszerre.

Még elérhetőek a vállalkozói pályázatok, amelyekkel mindenki szeretne sietni, hiszen hiába szól úgy a kiírás a legtöbb esetben, hogy a pályázat december 31-ig nyújtható be, mert ott van mögötte az a félmondat, hogy vagy felfüggesztésig. Ez azt jelenti, hogy ha elfogyott a pályázatra szánt idei keretösszeg, akkor a pályázat benyújtására többet nincs lehetőség. Közeleg az év vége és senki nem akar lemaradni, még a későn ébredők sem.

Ezen kívül határidős pályázatok is vannak:

A telephelyfejlesztés pályázatot már csak néhány napig lehet benyújtani (a végső határidőt meghosszabbították szeptember 19-ig).

Nonprofit pályázatok közül is sok határidős pályázat fut jelenleg:

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet kiírásában több ifjúsági célú pályázat is beadható szeptember 9-ig (tábor és rendezvény, valamint képzés pályázat).

Közeleg a határideje a Támop Családi közösségi kezdeményezések támogatása témájú pályázatnak is (szeptember 15.).

Mindezeken túl, amíg el nem felejtem: a helyi  LEADER (vidékfejlesztési) pályázatok projekt adatlapjának a leadása is szeptemberben zajlik. Ha valaki szeretne szeptember 30 és október 31. között vidékfejlesztési pályázatot benyújtani, akkor a projekt ötletét előzetes bírálat céljából be kell mutatnia a helyi LEADER Bíráló Bizottságnak. Ha a projekt adatlapon bemutatott projektet elfogadják, akkor nyújtható be a pályázat.

A nyári uborkaszezon, a nyaralások, pihenések után nem csak az iskola kezdődött meg, hanem a pályázati szezon is.

A másik oka, hogy keveset írok:

A pályázatok írása mellett ismereteim átadásával is foglalkozom. A közeljövőben fogok pályázatírást és pályázati adminisztrációt tanítani egy Civil vezető felnőttképzés keretében, melyről Facebook oldalamon már olvashattál.

És egy szupertitkos dolog: készülőben van egy vállalkozást indítani tervezők részére indított online tanfolyam, amelynek keretében fogok pályázati témában tanítani (többek között arról: hogyan lesz egy vállalkozás pályázatképes, mire kell figyelni, milyen egyéb támogatási lehetőségei vannak egy induló vállalkozásnak). A tanfolyamindulása ősszel várható, de erről többet egyelőre nem árulhatok el.

A harmadik dolog: hírlevél olvasóimat megkértem a múlt héten, hogy töltsenek ki egy rövid kérdőívet arról, hogy érdekelné-e őket a pályázatírás megtanulása és milyen formában. A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak, így most nekiálltam egy saját tananyag összeállításának és tervezem kis csoportos workshopok szervezését.

Az ősz tehát nagyon  mozgalmasan indult nálam, Téged sem szeretnélek azonban elhanyagolni. A jövőben is igyekszem majd tájékoztatni Téged a legfontosabb pályázati hírekről, eseményekről és mindenképpen hallani fogsz arról, ha lehetőséged lesz megtanulni tőlem a pályázatírást valamilyen formában. 🙂

Mozgalmas, napsütéses, kellemes szeptembert kívánok!

Ha kérdésed van, szeretnéd megosztani velem, Neked hogyan indult az ősz, ne fogd vissza magad, írj hozzászólást vagy e-mailt!

 

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .