Pályázz profin!

Érdekel, hogy milyen pályázati lehetőségeid vannak? Úgy érzed, elveszel a sok ajánlat között és mégsem vagy biztos benne, hogy belevághatsz-e? Vállalkozást indítanál, bővítenél, fejlesztenél? Tudni szeretnéd, hogy milyen lehetőségei vannak egy nonprofit szervezetnek? Ha pályázati segítségre van szükséged, itt jó helyen jársz!

Megjelent a mikrovállalkozások támogatásáról szóló új rendelet

Megjelent a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

2011-től évente június 15. és július 15. között lehet benyújtani támogatási kérelmet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére szóló támogatás igénybevételére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Az ebben a kérelem benyújtási időszakban benyújtásra kerülő támogatási kérelmek feldolgozásában nem vesznek részt a helyi akciócsoportok. Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a támogatási kérelmek benyújtásával kapcsolatban felmerült kérdéseikkel forduljanak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ügyfélszolgálatához.

Támogatható tevékenységek:

– eszközbeszerzés

– meglévő ingatlan fejlesztésére, bővítésére, új ingatlan építés

– az épülethez vagy épületrészhez kapcsolódó kapcsolódó kisléptékű infrastruktúra-fejlesztés

minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetés

 

A támogatás éves keretösszege: 7 Mrd Ft.

 

A támogatás mértéke (minimum 1 M Ft):

– hátrányos helyzetű területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 65%-a, de legfeljebb 35 000 000 Ft;

– egyéb területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 60%-a, de legfeljebb 35 000 000 Ft.

– Az ingatlanhoz kapcsolódó kisléptékű infrastruktúra-fejlesztésre legfeljebb 10 000 000 Ft támogatás igényelhető.

–  Minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetésére legfeljebb 2 500 000 Ft támogatás igényelhető.

 

A támogatás igénybevételére jogosult:

– működő mikrovállalkozás,

– induló mikrovállalkozás,

– természetes személy, aki vállalja, hogy a támogatás megítélését követően az első kifizetési kérelem benyújtásának időpontjáig egyéni vállalkozóként nyilvántartásba veteti magát és tevékenységét, amennyiben főállású alkalmazottat nem foglalkoztat, főállásban ekként végzi

 

 

 

 

 

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!
 • Zsófia says:

  Kedves Emese!

  A kérdésem a következő:
  Az egyik ügyfelem szeretne pályázni. Jelenleg van már egy cége, de egy újat akar létrehozni autószereléssel foglalkozna.

  Ő induló vállalkozásnak számít? Ha igen, akkor csak egyéni vállalkozó lehet, vagy cégként is tevékenykedhet, ha vállalja a, hogy induló vállalkozó lesz.

  Köszönöm a Választ!

  2011. május 9. hétfő at 16:28
 • Jakab Emese says:

  Kedves Zsófia!

  Ha valaki természetes személyként adja be a pályázatot, akkor csak egyéni vállalkozóvá válhat. Ha céget szeretne alapítani, akkor cégként is kell pályáznia, azaz a pályázat benyújtását megelőzően létre kell hoznia a vállalkozást és vállalkozásként kell pályáznia.

  az induló vállalkozás fogalma azt jelenti, hogy a pályázónak nincs lezárt pénzügyi éve. De a vállalkozásnak attól még bejegyzettnek kell lennie. a Pályázat nem teszi lehetővé, hogy valaki magánszemélyként (természetes személyként) pályázzon és a támogatás elnyerését céggé alakuljon, csupán egyéni vállalkozó lehet.

  2011. május 10. kedd at 09:03
 • Góci says:

  Kedves Emese!

  Mit takar az, hogy minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer? Illetve, hogy a pályázat benyújtását követően, mikor lehet számítani az elbírálásra? És azt lehet-e úgy, hogy beadjuk a pályázatot, mint Kft. és megvárjuk a döntést, és utána kezdünk hozzá az eszközök beszerzésébe az első kifizetési kérelem benyújtását követően?
  Köszönöm válaszod:
  Tisztelettel: Kacsora Kinga

  2011. május 12. csütörtök at 11:39
 • Jakab Emese says:

  Kedves Kinga!

  A minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszerek például az ISO, ISO/TS szabvány, EMAS rendszer, Élelmiszer-biztonsági rendszer szabványok stb. A pályázatból ezen rendszerek bevezetése is támogatható,

  Az elbírálás az eddigi tapasztalatok alapján néhány hónapot vesz igénybe. Az előzetes ígéretek szerint igyekszenek tartani a 3 hónapos elbírálási időt, de elképzelhető, hogy még ennél is hosszabb időre kell számítani.
  A projektet elég elkezdeni, ha megszületett a döntés a támogatásról. Az első kifizetési kérelem benyújtását azonban nem lehet megvárni, hiszen akkor lehet kifizetési kérelmet benyújtani, ha már vannak a projektnek olyan részei, amit megvalósítottatok és ki is fizettetek. Az utófinanszírozás arról szól, hogy Neked saját forrásból meg kell valósítanod a projektet vagy az első vállalt szakaszát, ki kell fizetned a beszerzett eszközök, a megrendelt szolgáltatások ellenértékét, majd a kifizetési kérelem benyújtásának időszakában (amely az idén október 1 és 31. közé esik) benyújtod az ún. kifizetési kérelmet, amely többnyire egy kérelem lapból, egy szöveges és egyéb a megvalósulást bizonyító dokumentumokból, bizonyító egy számlaösszesítőből áll, a számlák és a kifizetést igazoló bizonylatok másolatából áll.
  Ezek után a kérelmet elbírálják és ha rendben levőnek találják, megfelel az előzetesen benyújtott költségvetés tervezetnek, a pályázatban bemutatott terveknek, akkor kifizetik a kért összeget.
  Ez is eltarthat hónapokig. Tehát mindenképpen arra kell számolnotok, hogy saját forrásból kell megvalósítani a beruházást, fejlesztést és az erre fordított összeget csak jóval később, utólag fogjátok visszakapni.
  Ha egyéb konkrét kérdéseitek vannak, keress meg e-mailben, kérlek, szívesen válaszolok és segítek.

  Ha kitöltöd a pályázati előminősítést, megnézem, hogy tudtok-e indulni ezen a pályázaton.

  2011. május 12. csütörtök at 11:54
 • Virág Anita says:

  Kedves Emese!

  Szeretnék érdeklődni, hogy a 33/2011 (IV.28) VM rendelet-ben megjelölt formanyomtatványt pontosan hol találom meg?(ami a pályázat beadásához szükséges)Az benne van a rendeletben hogy az MVH honlapján, de nem találom.

  Szívélyes Üdvözlettel:

  Virág Anita

  2011. május 23. hétfő at 14:03
 • Jakab Emese says:

  Kedves Anita!

  A nyomtatvány még nem érhető el. Várhatóan az első beadási nap előtt 1-2 héttel teszik majd fel az MVH honlapjára. Ha figyeled a honlapomat, itt is megtalálod majd.

  Üdvözlettel:

  Emese

  2011. május 23. hétfő at 14:22
 • Gábor says:

  Kedves Emese!

  Vajon oktatással foglalkozó induló vállakozás is pályázhat erre vagy mezőgazdasággal kell foglalkozni?

  Előre is köszönöm válaszát!

  Gábor

  2011. június 9. csütörtök at 20:41
 • Jakab Emese says:

  Kedves Gábor!

  Egyáltalán nem kell mezőgazdasággal foglalkoznia a vállalkozásnak. Sőt a rendelet 6. §-a alapján: “Nem támogatható a már működő mikrovállalkozás fejlesztése, amely vállalkozás árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik.”
  A teljes rendeletet elolvashatja a bejegyzésben található linken.
  Sokkal fontosabb azt megnézni, hogy területileg hol valósulna meg a fejlesztés, szerepel-e a településlistában az adott hely (ezt a rendelet IV. melléklete tartalmazza).

  Üdvözlettel:

  Emese

  2011. június 9. csütörtök at 21:32

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*