Több civil szervezet kezdeményezi, hogy az Új Széchenyi Tervbe kerüljön be az állampolgári részvétel, közösség- és ezzel együtt a területfejlesztés, a szociális problémák, a kirekesztett és/vagy mélyszegénységben élők ügye, a környezeti szemléletformálás.

Az NCA honlapján is megtalálható ezzel kapcsolatban egy felhívás, az alábbiakban ezt olvashatod:

Tisztelt Civil Kollégák!
Mint ismeretes, az elkövetkező évek fejlesztéseit meghatározó fő dokumentum az Új Széchenyi Terv lesz. Alulírott kezdeményező szervezetek úgy gondoljuk, a Tervben foglalt fejlesztési célok nem kiegyensúlyozottak, ezért fel kell hívnunk a nyilvánosság és a politika figyelmét arra, hogy az Új Széchenyi Tervbe megkerülhetetlenül be kell emelni olyan támogatandó ügyeket, amelyek érintik a civil és nonprofit társdalom nagy részét, és melyek nélkül a jövő Magyarországa nem építhető.
A mellékelt petícióban javasoljuk, hogy a fejlesztési és támogatási koncepcióba mindenképpen kerüljenek bele az alábbi területek:
állampolgári részvétel, közösség- és ezzel együtt a területfejlesztés,
szociális problémák, a kirekesztett és/vagy mélyszegénységben élők ügye,
környezeti szemléletformálás.
Kérünk minden kollégát, hogy olvassa el összefoglalónkat és javaslatunkat, és 2010. október 5-ig csatlakozásával jelezze, hogy egyetért kezdeményezésünkkel, szándékainkkal. Aláírási és csatlakozási lehetőség: http://www.PetitionOnline.com/ujterv/petition.html vagy emailen: jelentkezes@nonprofit.hu

A petíciót a kormány képviselőihez juttatjuk el.

Tisztelettel,
Farkas István Gerencsér Balázs
MTVSZ, ügyvezető elnök NIOK Alapítvány, igazgató

Amennyiben civil szervezetet képviselsz, mindenképpen olvasd el a petíció teljes szövegét. Ha egyetértesz vele, írd is alá! Ha van ismerősöd civil szervezetné, kérlek, juttasd el hozzá a petíció hírét.

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..