Pályázz profin!

Érdekel, hogy milyen pályázati lehetőségeid vannak? Úgy érzed, elveszel a sok ajánlat között és mégsem vagy biztos benne, hogy belevághatsz-e? Vállalkozást indítanál, bővítenél, fejlesztenél? Tudni szeretnéd, hogy milyen lehetőségei vannak egy nonprofit szervezetnek? Ha pályázati segítségre van szükséged, itt jó helyen jársz!

Jövő héten várható az új energiatakarékossági pályázat

Jövő héten jelenik meg az új energiatakarékossági pályázat, melyet a Nemzeti fejlesztési Minisztérium ír ki. A pályázaton 1,5 Milliárd Forintot osztanak szét 1992 előtt épült családi házak és hagyományos szerkezetű társasházak korszerűsítésére.

A pályázat augusztus 15-től október 30-ig vagy a keretösszeg kimerüléséig nyújtható be. A pályázat keretében a házakat nem csupán építészetileg kell felújítani, hanem a fűtési és melegvízellátási rendszer korszerűsítését is el kell végezni. Összességében 50-60%-os energiamegtakarítást kell elérni, melynek teljesülése esetén a támogatás összege 3-5 millió Ft. A teljes beruházási érték 40-50 %-át lehet fedezni a pályázat útján. A felújítást követően az ingatlannak legalább három energetikai kategóriát javulni kell és legalább B szintű besorolásba kell kerülnie.

Új lakások építése esetén is lehet támogatást igényelni. Ebben az esetben a felépülő ingatlannak A vagy A+ kategóriájú minősítést kell elérnie. Támogatásra magánszemélyek valamint építtető és gazdálkodó szervezetek pályázhatnak. Az igénybe vevők négyzetméterenként 40-60 ezer, lakóegységenként maximum 4-6 millió forint összeghez juthatnak. Támogatást ugyanazokra a tevékenységekre lehet felvenni, mint a felújítási programban.

A hírek szerint ezen kívül a harmadik negyedévben várható egy napenergiát hasznosító, melegvíz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázat is. A pályázat benyújtására a családi házak és a legfeljebb 12 lakásos társasházak lesznek jogosultak. A pályázatra csaknem 3 milliárd Ft-os keretösszeg áll majd készen.

 

 

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!
Kategória: Hírek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*