A múltkori bejegyzésemben bemutattam a Pályázatfigyelő honlapját, ahol a legtöbb itthon megjelent pályázat megtalálható.

Ha speciálisan KKV-k részére kiírt pályázatokat keresünk, akkor további két honlapot tudok ajánlani, ahol érdemes nézelődni.

Érdemes nézelődni?

Természetesen igen!

Úgy vélem, nem tévedek, ha azt mondom, hogy Magyarországon jelenleg a legtöbb vállalkozó saját bőrén érzi a gazdasági válság következményeit. Ha vállalkozóként nem csak túlélni szeretne, hanem fennmaradni, esetleg a válság ellenére növekedni, akkor bizony új utakra kell lépnie.

Ha üzletében új dolgokat szeretne bevezetni, fejleszteni, bővíteni, minőséget javítani szeretne, vagy bármi mást kíván elkezdeni, melytől növekedést remélhet, akkor elképzelhető, hogy extra forrásokra, kezdő tőkére van szüksége, mellyel a jelen helyzetben nem biztos, hogy rendelkezik. Beruházások, szolgáltatások bevezetésének támogatására, és még sok egyéb vállalkozói tevékenység finanszírozására lehet pályázati kiírást találni.

Érdemes minden lehetőségnek utána nézni. Hogy hol?

Ha vállalkozóként valaha is kerestünk pályázatot a neten, biztosan ráakadtunk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjára. Az oldalon a pályázati kiírások mellett sok információt is találhatunk, melyek segítenek eligazodni a pályázatok és a hivatalok útvesztőjében. Tájékozódhatunk a különböző fejlesztési programokról, az irányelvekről, utánanézhetünk, hogy saját régiónkban mik a kiemelt támogatási prioritású tevékenységek, melyek segíthetnek abban, hogy mely irányba is fejlesszünk, lépjünk tovább.

Érdemes a honlapon található információk átnézésére időt szánni, nem bánjuk meg!

Ha már tudjuk, hogy hol nézzünk pályázati kiírásokat, felmerül a következő kérdés: Mit is nézzünk?

Azaz hogyan találjuk meg a sok-sok lehetőség közül, hogy melyik a mienk, melyik kiíráson érdemes elindulnunk. Hamarosan következő bejegyzésemben erre is választ adok.

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

This article has 2 comments

  1. Huszti Gábor Reply

    E mellett természetesen rengeteg cég foglalkozik ingyenes pályázatfigyeléssel, illetve a fent említett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség RSS csatornájára is fel lehet íratkozni, így minden nap megkaphatjuk a legfrissebb NFÜ híreket, közleményeket.

  2. Jakab Emese Reply

    Kedves Gábor!br /Köszönöm a hasznos kiegészítést. A neten valóban még sok helyről tájékozódhatunk a legfrissebb pályázati kiírásokról. br /Az ingyenes pályázatfigyelési szolgáltatás egyszerűvé teszi a pályázatfigyelést, mivel minden nap e-mailben megkapjuk a legfrissebb kiírásokat, ugyanakkor ezek többnyire nem személyre, szervezetre szabottak. Ha valaki kifejezetten a saját vállalkozásának szóló kiírásokra kíváncsi akkor általában fizetnie kell a pályázatfigyelésért, havi vagy féléves, éves díjat. Ezekről később még bővebben írok majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .