Pályázz profin!

Érdekel, hogy milyen pályázati lehetőségeid vannak? Úgy érzed, elveszel a sok ajánlat között és mégsem vagy biztos benne, hogy belevághatsz-e? Vállalkozást indítanál, bővítenél, fejlesztenél? Tudni szeretnéd, hogy milyen lehetőségei vannak egy nonprofit szervezetnek? Ha pályázati segítségre van szükséged, itt jó helyen jársz!

Elférnek az új pályázatok egy söralátéten?

Néhány hónappal ezelőtt Orbán Viktor ötletének nyomán a Magyar Pályázatkészítő Iroda megtervezte a söralátét méretű pályázatot. Igaz, hogy ez az elképzelés kissé utópisztikusnak tűnt akkor, és nem is valósult meg, az Új Széchenyi Terv mégis több területen egyszerűbb lett a korábbi pályázatokhoz képest.

Ebből mutatok most be néhányat:

Rövidebb adatlapok

A korábbi pályázati adatlapok gyakran 30-40 oldalasak voltak és több száz adatmezőt tartalmaztak. Az új kitöltő programban ezzel szemben csupán 8 oldal található és kb. 100-150 adatmező kiöltése szükséges.

 

Egyszerűbb nyilatkozattétel

Az eddigi 50-60 különböző nyilatkoztat tételi kötelezettség helyett elegendő lesz néhány „X”-et tenni az adatlapon a kötelezettségek vállalásáról. A csatolandó mellékletek száma is jelentősen csökkent (a korábbi kb. 30-ról 10 alá).

 

Gyorsabb eljárás

Ezen belül az egyik legfontosabb egyszerűsítés a hiánypótlás egyszerűsítése és gyorsítása. Ez azt jelenti, hogy a civil pályázatokhoz hasonlóan csupán egy hiánypótlás kérésre lesz lehetőség. A hiányosan beadott pályázatok pályázóit összesen 1 alkalommal szólítják fel hiánypótlásra. Ha azt nem megfelelően teszik meg, a pályázat érvénytelen lesz. Ebben az esetben a pályázat elutasítását követően célszerű az egész pályázatot újra beadni.

 

Rövidebb bírálati idő

Főleg a kisebb pályázati összeg esetében találkozhatunk az egyszerűsített, folyamatos bírálattal, melynek lényege, hogy a pályázatokat érkezési sorrendben folyamatosan bírálják el, ellenőrzik a jogosultsági és formai követelményeket, majd megnézik, hogy a pályázat tartalma megfelel-e a pályázati célkitűzéseknek, és ha mindent rendben találnak támogatásra javasolják a pályázatot. Továbbra is vannak olyan pályázatok, amelyek beadása folyamatosan lehetséges, elbírálásuk azonban szakaszos. Ez azt jelenti, hogy vannak ún. értékelési határnapok, mely azt jelenti, hogy a beadott pályázatok értékelését csak a határnapok után kezdik el az addig beadott pályázatok bírálata egyszerre történik. Az ilyen pályázatok beadásakor figyeljünk arra, hogy pályázati anyagunk az értékelési határnap előtt beérkezzen.

 

Elektronikus pályáztatás

Igaz ugyan, hogy a pályázati anyag kinyomtatva nagyobb, mint egy söralátét, a pályázatokat azonban nem szükséges nyomtatott formában beadni. Ezentúl az elkészült pályázati anyagot egy CD-re kiírva kizárólag elektronikus formátumban kell benyújtani.

Egy időben én is használtam rontott CD-t poháralátétnek, tehát ha innen közelítünk, akkor az Új Széchenyi Terv pályázatai mégiscsak elférnek egy söralátéten. 🙂

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*