Néhány hónappal ezelőtt Orbán Viktor ötletének nyomán a Magyar Pályázatkészítő Iroda megtervezte a söralátét méretű pályázatot. Igaz, hogy ez az elképzelés kissé utópisztikusnak tűnt akkor, és nem is valósult meg, az Új Széchenyi Terv mégis több területen egyszerűbb lett a korábbi pályázatokhoz képest.

Ebből mutatok most be néhányat:

Rövidebb adatlapok

A korábbi pályázati adatlapok gyakran 30-40 oldalasak voltak és több száz adatmezőt tartalmaztak. Az új kitöltő programban ezzel szemben csupán 8 oldal található és kb. 100-150 adatmező kiöltése szükséges.

 

Egyszerűbb nyilatkozattétel

Az eddigi 50-60 különböző nyilatkoztat tételi kötelezettség helyett elegendő lesz néhány „X”-et tenni az adatlapon a kötelezettségek vállalásáról. A csatolandó mellékletek száma is jelentősen csökkent (a korábbi kb. 30-ról 10 alá).

 

Gyorsabb eljárás

Ezen belül az egyik legfontosabb egyszerűsítés a hiánypótlás egyszerűsítése és gyorsítása. Ez azt jelenti, hogy a civil pályázatokhoz hasonlóan csupán egy hiánypótlás kérésre lesz lehetőség. A hiányosan beadott pályázatok pályázóit összesen 1 alkalommal szólítják fel hiánypótlásra. Ha azt nem megfelelően teszik meg, a pályázat érvénytelen lesz. Ebben az esetben a pályázat elutasítását követően célszerű az egész pályázatot újra beadni.

 

Rövidebb bírálati idő

Főleg a kisebb pályázati összeg esetében találkozhatunk az egyszerűsített, folyamatos bírálattal, melynek lényege, hogy a pályázatokat érkezési sorrendben folyamatosan bírálják el, ellenőrzik a jogosultsági és formai követelményeket, majd megnézik, hogy a pályázat tartalma megfelel-e a pályázati célkitűzéseknek, és ha mindent rendben találnak támogatásra javasolják a pályázatot. Továbbra is vannak olyan pályázatok, amelyek beadása folyamatosan lehetséges, elbírálásuk azonban szakaszos. Ez azt jelenti, hogy vannak ún. értékelési határnapok, mely azt jelenti, hogy a beadott pályázatok értékelését csak a határnapok után kezdik el az addig beadott pályázatok bírálata egyszerre történik. Az ilyen pályázatok beadásakor figyeljünk arra, hogy pályázati anyagunk az értékelési határnap előtt beérkezzen.

 

Elektronikus pályáztatás

Igaz ugyan, hogy a pályázati anyag kinyomtatva nagyobb, mint egy söralátét, a pályázatokat azonban nem szükséges nyomtatott formában beadni. Ezentúl az elkészült pályázati anyagot egy CD-re kiírva kizárólag elektronikus formátumban kell benyújtani.

Egy időben én is használtam rontott CD-t poháralátétnek, tehát ha innen közelítünk, akkor az Új Széchenyi Terv pályázatai mégiscsak elférnek egy söralátéten. 🙂

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .