A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által szeptemberben útjára indított Új Széchenyi-terv (ÚSZT) vitairatához a szakmai és civilszervezetektől mintegy ötszáz vélemény érkezett – mondta Rónai Péter, a tárca közlekedésstratégiai tanácsadója egy múlt heti szakmai konferencián. Ezek körülbelül tíz százaléka a Közlekedés – Tranzitgazdaság fejezethez. A széles körű társadalmi konzultációk során nagy vita alakult ki a Tranzitgazdaság elnevezésen, mondván, hogy a minél nagyobb hozzáadott érték elérése lenne a cél. Ezért várhatóan Transzfergazdaságra való módosítását javasolják.
A tervek szerint az NGM az összegyűjtött észrevételek alapján november 30-ig véglegesíti és nyújtja be a kormánynak az ÚSZT tervezetét. Az Új Széchenyi-tervet pedig a tárcaegyeztetéseket követően, 2011. január 15-én hirdetik meg. A pályázatok kiírása jövő tavasszal várható. Az NGM a Közlekedés – Tranzitgazdaság fejezetben az elképzelések szerint 11 témában javasol pályázatokat. Ezekben minden közlekedési ágazat képviselve van. Rónai Péter példaként említette a kötött pályás városi hálózatok összekapcsolását, a logisztikai csomópontok, az autohof rendszer, valamint az informatikai és telematikai rendszerek fejlesztését.

Forrás: VG.hu

Tetszett, másokat is érdekelhet? Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..